Целта на БФС – шестима българи титуляри

снимка: Булфото

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви, че целта на централата е от следващия сезон клубовете в А група да бъдат задължени да използват минимум шестима български футболисти в титулярните си състави.

Създадохме младежката футболна лига по желание на клубовете. Съобразихме се, че като играем в Европа е нормално да има 5-има чужденци, но само трима в тимовия лист. Ще следваме стъпките на УЕФА и скоро съотношението да бъде шест на пет – поне шестима българи сред титулярите“, каза Михайлов.

Не можем да забраняваме чужденците, но от догодина ще искам по шестима българи на терена, ако това мине като решение. Аз съм притеснен, че повечето титуляри са чужденци. Хората трябва да разберат, че трябва да се стягат школите, защото те създават здраво ядро. Чужденците са една от причините за ранното отпадане в европейските клубни турнири.

Колкото до А група, може би вариантът с 12 отбора е идеалният за България. Догодина също ще бъде така. Сега нивото ме задоволява, защото е равностойно първенството“, каза още Михайлов.