Ботев (Пд) потвърди трансфера на Лукин в Стяуа

снимка: botevplovdiv.bg

След дълги преговори между Ботев (Пловдив) и Стяуа (Букурещ) двата клуба постигнаха постигнаха писмено споразумение за трансфера на защитника Сърджан Лукин.

Футболистът получи разрешение да премине медицински прегледи в столицата на Румъния в следващите два дни, разкриха от Ботев (Пд).

След резултатите от тях и след изпълнение на поетите от страна на Стяуа ангажименти, Ботев ще се раздели със състезателя си и трансферът на Лукин ще бъде окончателно реализиран.

Сърджан Лукин е един от малкото играчи, които се съгласиха да останат при "канарчетата" при създалата се финансова криза, като ръководството на тима усилено търсеше нов отбор на опитния защитник.

Лукин записа и няколко мача за пловдивчани през новия сезон, но държеше да напусне. В крайна сметка, желанието му е осъществено, а според различни информации Ботев ще получи 200 000 евро за правата му.

Вчера "канарчетата" осъществиха двоен трансферен удар, след като договори с клуба подписаха полузащитникът Лъчезар Балтанов и младежкият национал Александър Колев.