Константинов се радва на 4-те победи над Куба

снимка: fivb.org

Селекционерът на българския национален отбор (който участва в Световната лига) по волейбол Пламен Константинов поздрави „лъвовете“ за четвъртия пореден успех над Куба с 3:1 гейма в неделя вечер в Двореца на културата и спорта във Варна.

Националите оглавиха група С на Втората дивизия в Световната лига след победата над американците, въпреки че реално имат по-малък брой точки от Канада (18 за нас и 23 за „кленовите листа“).

Канада обаче е постигнала актива си от 12 двубоя и има по-малък брой победи, а именно това е първият показател, по който се изготвя класирането – това е ново правило в Лигата от тази година.

"Радвам се, че успяхме да спечелим. Никога не е лесно да спечелиш четири мача срещу един противник. Особено след три победи има мотивационен срив. При нас не се получи, може би само в третия гейм.

Важното е, че много бързо си върнахме инициативата в четвъртия гейм и недопуснахме да се стигне до нервен край. Като цяло грешките ни бяха по-малко, намалихме чувствително количеството грешки и това веднага дава разлика.

В съвременния волейбол голямото количество непредизвикани грешки е убийствено", коментира Константинов след 3:1 над Куба.

"Четвърта победа за българския отбор. Имахме много проблеми в окончателната композиция на отбора. Напрактика тази година в Световната лига използвахме три отбора, но няма съмнения, че в Куба има таланти и ще продължим да работим.

Предстоят две седмици, в които да се подготвим да се представим добре на Панамериканските игри", заяви Родолфо Санчес, селекционер на кубинците.

"Доволни сме от днешната победа, която е общо четвърта срещу тима на Куба. Днес успяхме да играем малко по-добре от вчера. Направихме средно по 7 грешки на гейм.

Надявам се, че след завръщането на сребърните медалисти от Баку отборът ще добие окончателния си вид и да спечелим двата мача срещу Аржентина", каза капитанът на "лъвовете" Владимир Николов.