10 медала за България от Игрите в Баку

Сребро за националите по волейбол в Баку
снимка: bgolympic.org

България спечели 10 медала от първото издание на Европейските олимпийски игри в Баку 2015 и завърши на 27-мо място в крайното класиране по отличия. Убедителен лидер в това отношение стана Руската федерация с цели 164 медала, а домакините Азербайджан останаха на втора позиция с 56 отличия.

България спечели едно злато – на Габриела и Стефани Стоева от женския турнир по бадминтон на двойки (повече подробности за великолепното им постижение вижте НА ТОЗИ ЛИНК).

Четири от отличията ни са сребърни – българският национален отбор по волейбол загуби финала с Германия с 1:3 и остана в подножието на върха (повече подробности НА ТОЗИ ЛИНК).

Антоанета Бонева също грабна среброто на 25 метра пистолет, Калина Стефанова завърши втора в женския турнир по самбо в категория до 60 килограма, а Елица Янкова също загуби финала в борбата в категория до 48 килограма.

Бронзов медал в женския турнир по бадминтон спечели Петя Неделчева, Магдалина Върбанова също остана трета в самбото в категория до 52 килограма, а от турнира по борба имаме три бронза – за Евелина Николова (до 55 кг), Тайбе Юсеин (до 60 кг) и Даниел Александров (до 80 кг).