Героите от Баку посрещнати като победители в София

снимка: bgolympic.org

Националният отбор на България по волейбол за мъже се завърна тази сутрин от Азербайджан, заедно с последната група български спортисти участвали в престижния форум. Момчетата, водени от треньора Николай Желязков постигнаха голям успех.

Те играха за първи път от 35 години насам финал на голям турнир. Нашите момчета стигнаха до мача за златото на Игрите в Баку, но за съжаление загубиха с 1:3 гейма от Германия. Въпреки това, успехът наистина е голям за България.

Това заяви и самият Желязков, който беше посрещнат с неговия тим от български фенове, които скандираха "Българи, юнаци!".

При пристигането си на летището играчите бяха бурно аплодирани и закичени със здравец, като символ за здраве и много бъдещи успехи. "Второто място е постижение, защото турнирът в Баку изобщо не беше слаб.

Ако се погледне в какви първенства играят някои от участвалите състезатели, става ясно, че надпреварата бе много силна и затова сме удовлетворени от постигнатото. Най-важното в момента е, че имаме добри състезатели и волейболисти, на които трябва да се погледне в бъдеще.

Разполагаме със страхотни момчета в отбора и се надявам те да продължават да развиват потенциала си", изрази своите надежди за бъдещето Николай Желязков, цитиран от ТВ7.