Камило Плачи обясни причините за раздялата с България

снимка: fivb.org

Вече бившият селекционер на националния ни отбор по волейбол Камило Плачи използва официалния сайт на Българската федерация по волейбол (БФВ), за да посочи мотивите за решението си да подаде оставка като треньор на България.

Като основна причина италианският специалист, извел "лъвовете" до 4-то място на Европейското първенство в Дания и Полша, посочи кошмарното представяне на отбора в Световната лига, където волейболистите ни имат безпрецедентните девет загуби и само една победа два мача преди края на груповата фаза.

Ето и обръщението на Камило Плачи към федерация, денове и цялата спортна общественост, публикувано без редакторска намеса:

"Взех решението да се оттегля от поста поради лични причини и най-вече заради негативното представяне на отбора в Световната лига. С оглед на всичко ми се струва, че това е най-правилното в момента.

Искам да благодаря на ръководството на федерацията, която ми гласува доверие през всичките години да бъда помощник-треньор и старши треньор на този отбор. Благодаря на всички мои сътрудници от треньорския щаб и на играчите за това, което показаха на терена откакто аз съм тук.

Имам страхотни спомени и от многобройните фенове, които така страстно подкрепят любимия отбор.

Благодаря и на журналистите за коректната работа между нас. Пожелавам още много успехи на българския волейбол и ще продължа да подкрепям националния тим като фен".

Поздрави на всички!

Камило Плачи