Коко Тайсъна се качва на ринга във Враца

снимка: Булфото

Град Враца ще бъде домакин на професионалната боксова галавечер "Вечерта на боксьорите" за втори път. Голямото спортно събитие ще бъде проведено в събота, 16 ноември, като за начало на спектакъла организаторите от "All Starsса определили 19:30 часа. Билетите са с цени между 20 и 30 лева.

"Горд съм, че ще организираме тази боксова вечер за втори път. Ще видим мач за европейска титла, както и други осем сблъсъка. Вечерта във Враца ще бъде безкрайно интересна и без слаб мач. Изключително благодарен съм на кмета на град Враца и на хората от общината, защото те ни помогнаха много в организацията на събитието", заяви един от организаторите Георги Езекиев пред медиите в националния пресклуб БТА.

Проявата "Вечерта на боксьорите" гарантира цели девет големи сблъсъка, като в един от тях Сергей Рабченко от Беларус ще защитава своята европейска титла, постигната след 18 нокаута при 24 победи от 24 мача на професионалния ринг, срещу американеца Брадли Прайс. Любопитен файт е това, че първоначално за съперник на Рабченко е бил определен друг състезател, който обаче е получил контузия в ръката и на негово място е поканен Прайс.

Специално за българската публика пък се очертава зрелище, в което Константин Семерджиев - Коко Тайсъна, ще се изправи срещу сърбина Миле Николич.

Специални гости на галавечерта ще бъдат президентът на Европейския боксов съюз Боб Ложист и генералният секретар на организацията Енза Жакопони.

Спектакълът "Вечерта на боксьорите-2" ще бъде излъчена на живо в ефирите на Нова спорт (България), Комбат спорт (Франция) и Бокс нейшън (Великобритания), както и на запис в ефира на най-голямата международна спортна телевизия Евроспорт.

Програма за вечерта:

Сергей Рабченко (Беларус) - Брадли Прайс (Великобритания)
Константин Семерджиев (България) - Миле Николич (Сърбия)
Стилян Костов (България) - Даниел Борисов (България)
Скот Дженкинс (Великобритания) - Рахийм Мингалеев (Украйна)
Адам Ичис (Великобритания) - Андрейс Логиновс (Латвия)
Сони Ъптън (Великобритания) - Набил Криси (Испания)
Райън Бърнет (Великобритания) - Серхио Перес (Испания)
Кристиан Дочев (България) - Радослав Митев (България)
Станислав Ненков (България) - Захари Мутафчиев (България)