Кличко за Кобрата: Само в България искат подобен мач

снимка: БТА/AP

Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко коментира възможността за евентуален двубой между него и Кубрат Пулев в близко бъдеще.

Преди няколко дни стана ясно, че Международната боксова федерация (IBF) вече е задължила украинеца да се изправи срещу Кобрата, който е със статут на претендент №1 за короната. В случай, че Кличко продължи да отказва двубой срещу Пулев, то той рискува да загуби пояса си на IBF.

По всичко изглежда обаче, че 38-годишният Кличко не е особено ентусиазиран от идеята да премери сили с Кубрат Пулев. Украинецът заяви язвително пред ESPN, че "само хората в България" искат да видят подобен мач.

"Чух някои от коментарите относно мач с Пулев. Някои казват, че това би бил страхотен двубой, но те са основно от България. Дори да се изправя срещу него, отново ще бъда критикуван, защото Пулев е боксьор със само 20 мача до момента, който има добри боксови умения, но все още е "суров" и зелен между ушите", посочи Кличко.

Властелинът в тежка категория призна, че основната му цел в близко бъдеще е двубой с новия шампион на Световния боксов съвет (WBC) Бърмейн Стивърн. Канадецът спечели пояса срещу Крис Ареола в събота, а целта пред Кличко е да обедини всички титли в тежка категория.

"Обединителен мач за титлите би бил нещо чудесно. Мисля, че феновете биха искали да го видят. Аз самият бих искал да обединя поясите и да стана абсолютен шампион. Проявявам супер интерес към тази възможност", призна украинецът.