Кълъмбъс завърза серията с Питсбърг

снимка: БТА/AP

Кълъмбъс победи Питсбърг с 4:3 след продължение и изравни на 2:2 серията от първия кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Играе се до четири успеха от седем мача, уточнява БТА.

Кълъмбъс изоставаше с 0:3, но успя да победи с гол на Ник Фолиньо 2:49 минути след началото на продължението. 22.5 секунди преди края на редовното време Брендън Дубински изравни.

Крейг Адамс, Крис Куниц и Джеймс Нийл дадоха аванс на "пингвините" в рамките на само пет минути в първата третина. Буун Дженър, Райън Йохансен и Дубински бяха точни за Кълъмбъс за 3:3.

На Запад носителят на Купа "Стенли" Чикаго се наложи над Сейнт Луис с 4:3 след продължение и също изравни серията на 2:2 победи. Патрик Кейн вкара втория си гол в мача в продължението, за да донесе успеха на Чикаго. Брайън Бикъл и Андрю Шоу също бяха точки за домакините. Вратарят на Чикаго Кори Крофърд направи 30 спасявания. Владимир Тарасенко се разписа на два пъти, а Максим Лапиер - веднъж за Сейнт Луис.

Далас спечели с 4:2 срещу Анахайм. Резултатът в серията е 2:2 победи. Домакините губеха с 0:2 след първата третина, но успяха да изравнят в края на втората с попадения на Джейми Бен и Върнън Фидлър.

Коди Икин и Алекс Голигоски се разписаха в рамките на 1:22 минута на третия период, с което донесоха успеха на Далас. За Анахайм точни бяха Бриън Алън и Патрик Маруун.