Клечеров грабна титлата в спринта на републиканското по биатлон в Белмекен

снимка: БТА/AP

Михаил Клечеров от клуб Банско спечели титлата в спринта на 10 километра за мъже на държавното първенство по биатлон, което се провежда на Белмекен. Клечеров допусна само една грешка в двете стрелби и измина трасето за 22:17,8 минути. 

Втори се нареди Владимир Илиев (Аякс) на 28.2 секунди с четири пропуснати мишени. Красимир Анев (НСА) остана трети на 1:01.4 минута също с четири пропуска на стрелбището. 

В първенството участва и най-добрият български състезател по ски-ориентиране Станимир Беломъжев (Амбарица), който се нареди осми с пет грешки в стрелбата. 

При младежите шампион в спринта е Петьо Иванов (Ком) с три пропуснати мишени и време от 25:23,8 минути. 

Десислава Стоянова (Амбарица) стана шампионка на България в спринта на 7.5 км за жени. Тя направи четири пропуска в двете стрелби и финишира за 22:16,2 минута. 

Втора на 1.1 секунди с три грешки е Дафинка Коева (Банско), а трета се класира Даниела Кадева (Банско) на 12.5 секунди с два пропуска. 

Владимир Илиев (клуб Аякс) триумфира в индивидуалната дисциплина на 20 км вчера. Той направи шест грешки в четирите стрелби и измина дистанцията за 47:12.9 минути. Втори остана Михаил Клечеров (Банско) с 3 пропуска, а трети е Красимир Анев (НСА) с 5 наказателни минути. 

Владимир Оряшков (НСА) спечели надпреварата при младежите на 15 км със 5 грешки на огневия рубеж и време от 45:45,6 минути. 

Даниела Кадева (Банско) победи на 15 км при жените. Тя допусна само две грешки и финишира за 44:22,6 минути. След нея останаха Стефани Попова (НСА) и Дафинка Коева (Банско) съответно с 4 и 7 наказателни минути. 

По програма в неделя предстои преследването, а в понеделник е смесената щафета.