Канадска хегемония в зрелищата от НХЛ

снимка: БТА/AP

Макс Пачорети вкара победен гол 14 секунди след началото на последната третина при успеха на Монреал с 2:1 над Каролина, с което Канадците запазиха първото си място в Националната хокейна лига (НХЛ). 24-кратните шампиони са с актив от 32 точки, следвани от Ню Йорк Рейнджърс с 29, лидера на запад Чикаго с 28 и други.

Кари Прайс спаси 31 шайби срещу Ураганите, които бяха спечели пет пъти поред преди мача в четвъртък вечер. Андрю Шоу също се разписа за отбора на Монреал, докато Елиас Линдхолм вкара за Каролина, а Кам Уорд спаси 21 удара на вратата си. Той обаче не успя да отрази удара на Пачорети, който се разписа на добавка, след като изстреляна от Томаш Плеканец шайба се отби от мантинелата. Бил Питърс опита да оспори ситуацията заради предполагаема засада на Плеканец, но тя мина успешно видео повторенията и голът беше признат.

В другия мач за деня отново радостта бе за кандски тим. Отава надви Бостън с 3:1 и запази третото си място в Атлантическата дивизия, оглавявана от Монреал. Крис Уайдман и Кайл Търис вкараха голове в последната третина за Сенаторите, а Марк Стоун изравни във втората след гола на Давид Пастърнак за Бостън.