Българинът Камен Златков завърши на 18-о място в слалома на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини за младежи до 21 години в словашкия зимен център Ясна.
16-годишният Златков беше 29-и след първия манш, но направи изключително второ спускане, в което беше най-бърз с 48.92 секунди, като единствен слезе под 49 секунди. Така той прогресира с 11 позиции в крайното класиране с общо време от 1:41.37 минута.
Другият български представител Алберт Попов беше 20-и след първия манш с аванс от 1.27 секунда пред Златков, но след по-слабо второ спускане в крайна сметка се нареди на 25-о място с 1:42.49 минута. Георги Нушев отпадна в първия манш. Състезателите бяха изключително затруднени от неблагоприятните метеорологични условия заради гъста мъгла.
Бронзовият медалист в слалома на Олимпийските игри в Сочи 2014 Хенрик Кристоферсен (Норвегия) спечели титлата с 1:37.21 минута. Той беше най-бърз в първия манш с 47.61 секунди, а във втория успя да запази аванса си, въпреки че финишира само с 9 стотни от секундата пред Лука Ерни (Швейцария).
С бронза се окичи друг швейцарец Даниел Юле, който завърши на 1.25 секунда зад победителя. За Кристоферсен това е втора титла от шампионата, след като вчера той триумфира и в гигантския слалом. Общо 145 състезатели стартираха в надпреварата, но само 59 успяха да финишират.
Крайно класиране в слалома на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини за младежи до 21 години:
1. Хенрик Кристоферсен (Норвегия)- 1:37.21 минута (47.61
секунди в първия манш и 49.60 секунди във втория манш)
2. Лука Ерни (Швейцария) - 1:37.30 (47.95 и 49.35)
3. Даниел Юле (Швейцария) - 1:38.46 (48.88 и 49.58)
4. Давид Кетерер (Германия) - 1:39.19 (48.98 и 50.21)
5. Маркус Монсен (Норвегия) - 1:39.20 (49.46 и 49.74)
6. Йенс Хентинен (Финландия) - 1:39.23 (48.99 и 50.24)
Исток Родеш (Хърватия) - 1:39.23 (49.19 и 50.04)
- - -
18. Камен Златков (България) - 1:41.37 (52.45 и 48.92)
- - -
25. Алберт Попов (България) - 1:42.49 (51.18 и 51.31)
Етикети:ски алпийски дисциплини | Барселона | Алберт Попов | Камен Златков
КоментариНапиши коментар
ОЩЕ КОМЕНТАРИ