"Калчополи" епизод 2: Жестоки скандали тресат Ботуша след Интер-Юве

снимка: twitter.com

Жестокият скандал от 2006 г., известен като "Калчополи", който разтресе италианския футбол из основи, е на път да се повтори. Това обяви спортната библия на Ботуша "Гадзета дело Спорт". Според изданието прокуратурата в страната е изискала два видеозаписа след мача между Интер и Ювентус, завършил при резултат 3:2 за "бианконерите".

След "Дерби Д'Италия" отново Юве е намесен в скандали, след като клубът бе и основен фактор в "Калчополи". Тогава се разкри огромна схема за купуване на мачове и нарочен избор на съдии, докато сега отново рефери са в обкръжението на конфликта.

Четвъртият съдия Паоло Талявенто е бил заснет в миксзоната след мача да разговаря с Масимилиано Алегри. Треньорът на Юве е поздравил арбитъра и му е казал да отправи поздравления към главния съдия Даниеле Орсато. "Таля, всичко се разви много добре. Той (Орсато) беше много добър. Поздрави го!", казва Алегри директно пред журналистите.

След изравнителното попадение на Хуан Куадрадо за 2:2 пък Талявенто е уловен да си говори с главния съдия. Те би трябвало да обсъждат какво ще е добавеното време на мача, но "Гадзета дело Спорт" пише, че четвъртият рефер е казал: "Ще спечелим в добавеното време".

В интернет вече се появиха записи на въпросните ситуации и прокуратурата ще ги разследва. След дербито Юве дръпна с 4 точки пред Наполи на върха в Серия "А", а до края на шампионата остават 3 мача. Специалистите на Ботуша хулят Даниеле Орсато за тенденциозно съдийство, което е ощетило Интер и е дало поводи за радост на "бианконерите".