Какво ни очаква в петия ден на Световното по волейбол?

галерия:

снимка: poland2014.fivb.org

Днес ще се изиграят вторите мачове група C и B на Световното първенство по волейбол в Полша.

С най-голям интерес определено очакваме двубоя на България срещу Канада, който стартира от 14:00 часа и ще може да проследите с коментарите на Sporta.bg.

България ще търси задължителна победа, с която да затвърди първото си място в Група C на турнира. Отборът на Канада е един от трудните ни съперници в групата и затова трябва да постигнем успех. Северноамериканците се очертават като отбора, който ще дебне България и Русия, които са фаворити в тази група. Вижте повече за двубоя България – Канада тук.

Мачовете днес:

Група B:

14:00 Куба – Германия

17:30 Финландия – Южна Корея

21:25 Тунис – Бразилия

Група C:

14:00 България – Канада

17:30 Мексико – Китай

21:25 Египет – Русия

Фаворитите Бразилия и Русия ще изиграят вторите си мачове на Световното по волейбол. Трикратните световни шампиони и настоящи носители на трофея се изправят срещу Тунис в късния мач довечера и ще търсят чиста победа. „Селесао“ има двете победи от девет мача със своя съперник.

Олимпийските шампиони от Русия пък ще играят с отбора на Египет, който започна със загуба от Китай. Африканците нямат нито една победа срещу руснаците във всичките 10 мача помежду им. Най-доброто представяне на Египет срещу Русия е на Световната лига 2010, когато египтяните взимат първите два сета, но допускат обрат след това.

Битката между Куба и Германия ще помогне на един от двата отбора битката за местата зад Бразилия група B. Двата тима започнаха със загуби в турнира и ще искат да се реваншират за лошия старт. Кубинският национален отбор не е същото страшилище от миналия шампионат като голяма част от звездите на отбора го напуснаха.

Двубоят между Мексико и Китай ще даде възможност на азиатците да постигнат две победи в групата и да се наредят плътно зад Русия и България в нашата група C. Победа за Финландия или Корея ще даде голямо предимство на единия отбор в преследването на лидера Бразилия като и двата тима вече има по един успех в турнира.

4111371

 

4111372