"Лъвовете" научиха съперниците си за Европейските игри по волейбол

снимка: poland2014.fivb.org

Мъжкият национален отбор на България по волейбол се падна в група "В" на Европейските игри в Баку това лято.

Съперници на "трикольорите" ще бъдат Русия, Италия, Германия, Белгия и Словакия. Общо 12 страни ще вземат участие в дебютното издание на турнира, който ще се проведе от 12-и до 28-и юни.

В група "А" са домакинът Азербайджан, Сърбия, Полша, Франция, Финландия и Турция. Разпределението на отборите беше направено според подреждането им в европейската ранглиста.

"Лъвовете" ще имат възможност да се изправят срещу Германия, който е един от съперниците на българския отбор на европейското първенство през октомври.

Първите четири отбора от двете групи се класират за четвъртфинал, където първият ще играе срещу четвъртия, а вторите и третите ще си разпределят съперниците с жребий. Всички срещи от волейболния турнир ще се изиграят в зала "Кристал".

Женският национален отбор на България ще играе срещу Русия, Сърбия, Германия, Холандия и Хърватия в група "В" на Европейските игри в Баку през лятото.

Общо 12 страни ще вземат участие в дебютното издание на игрите, които ще се проведат от 12-и до 28-и юни.

В група "А" са домакинът Азербайджан заедно с Италия, Турция, Полша, Белгия и Румъния. Разпределението на отборите също беше направено според подреждането им в европейската ранглиста.

Първите четири от двете групи се класират за четвъртфинал, където първият ще играе срещу четвъртия, а вторите и третите ще си разпределят съперниците с жребий.