Как да постигнем успешни футболни залози

Когато започнете да залагате, ще откриете колко много възможности за разнообразяване на залаганията има за играчите в онлайн сайтовете. Но не е добре да се впускате веднага в залагания с произволен избор на вид, за който нямате много информация. Тук ще направим кратък преглед на основните залози, за да имате обща представа. С напредването на опита можете да опитате и по-сложни комбинации, които да ви донесат по-големи печалби.

Основният вид залагания – 1 Х 2

Дори ако имате съвсем малък опит в онлайн залаганията, със сигурност ви е познат този основен вид. Тук 1 означава победа на домакина, 2 – победа на госта, а Х е равен резултат от мача. Можете да направите залагане от този тип за резултата от мача или за полувремето.

Има обаче мачове, за които не можете да направите този вид залагане. Когато мачът трябва да завърши с елиминация на единия отбор и може да има продължения и дори дузпи, няма възможност за залог от типа 1Х2. Тук ще трябва да търсите опцията Отбор да се класира. В никакъв случай не може да става въпрос за равен резултат, тоест Х.

Под или Над залог

Това е залог, при който ще направите прогноза например за общия брой на головете, които ще бъдат отбелязани в редовното време на мача. Числата определящи линията за покриване, са с половинки. Можете да направите такъв залог за първото или за второто полувреме, както и за целия мач.

Освен на общия брой на головете залогът Под или Над може да се направи и за други елементи от мача, като брой на картони, брой на корнерите и т.н.

А разновидност на този залог е залагането на четен или нечетен брой под или над. Може да ви изкуши и тази възможност да пробвате доколко точни прогнози можете да правите.

За да стигнете до добра прогноза от този тип, добре е да следите представянето на отборите, от които се интересувате, в мачовете.ком.

Равенство

На английски този залог се нарича „draw no bet” - равенство няма залог. Това е нова възможност, която със сигурност ще ви изкуши. Тук заложете на избрания си отбор, а в случай на равенство ще си получите парите обратно. Този залог можете да направите както за целия мач, така и за първото полувреме.

Точен резултат от мача

Точният резултат е много изкушаваща прогноза. Трябва да сте много добре запознати с представянето на отбора, избран от вас, в последните мачове, доколко добра е формата на играчите, има ли играчи със сериозни контузии и други подробности. Въпреки че тук е много трудно да направите печеливш залог, коефициентите са много добри, така че при успех ще приберете много приятни суми.

Комбинирайте два залога в Двоен шанс

Заложете на равенство и победа на госта, на равенство и победа на домакина, или на победа на домакина и победа на госта – тук комбинирате две възможности - 1Х, 12 и Х2. Това е залогът Двоен шанс. Можете да го направите само за първото полувреме или за резултата от целия мач. Ще спечелите, ако се реализира едната от двете възможности в комбинацията.

Двойна комбинация – първо полувреме и краен резултат

Още една двойна комбинация е тази за резултата от първото полувреме и за резултата от края на мача. Тук ще комбинирате два залога от типа 1Х2. Можете да заложите например първото полувреме да завърши с равенство, а мачът да е с краен резултат победа на домакина – това се изразява по следния начин – Х/1. А ако направите залог Х/2, ще прогнозирате, че първото полувреме ще завърши с равенство, а самият мач ще завърши с победа на отбора гост.

Хендикап залози

При тези залози онлайн букмейкърите дават аванс на отбора, който не се смята за фаворит. Този аванс се добавя към резултата. Така се определя дали ще спечелите с такава прогноза – за хендикап залог комбинирате резултата с аванса, който осигурява букмейкърът. Такива залози са по-големи предизвикателства и е добре да имате опит, за да можете да определите шансовете на отбора аутсайдер и да направите правилен залог. Редовното следене на прогнозите и новините в machovete.com ще ви помогне.

За по-запознатите играчи ще напомним, че освен традиционния хендикап залог букмейкърите предлагат и азиатски хендикап. Тук възможностите за избор са две вместо три. Понякога в анализите се обяснява, че при този вид хендикап няма възможност равенство, но това не е правилно обяснение. Всъщност тук просто не можете да залагате само на равен резултат, но в зависимост от залога равният резултат може да означава печалба или загуба.

При азиатския хендикап залаганията са на фаворити с ниски коефициенти и на аутсайдери с високи коефициенти, а шансът е приблизително 50%.

Препоръчваме ви Bet365 за футболни залози

Не само разнообразието от спортове привлича толкова много играчи към Bet365. Тук можете да правите футболни залагания и да използвате всички бонуси, които букмейкърът предлага на футболните запалянковци.

Тук трябва да помните, че за футболните мачове се приема времетраене от 90 минути, без да смятаме залаганията на живо и приятелските срещи. Така че можете да залагате на събития, които са настъпили в хода на мача, в редовното време. Но не можете да залагате на събития, които са възникнали в продължения или по време на дузпи за излъчване на победител.

Тук можете да правите следните залози:

-         първи и последен голмайстор за мача

-         да отбележи два или повече гола

-         хеттрик в мача

Тук имате предимство благодарение на букмейкърa bet365. Ако сте направили прогноза за играч да бъде първият голмайстор, а той не отбележи първия гол, но по късно се разпише с гол, ще получите известна печалба, с коефициент, който е 1/3 от оригиналния. Може да прочетете повече информация на Мачовете.ком за бет365.

Ако искате да направите двойна прогноза, комбинирайки първи/последен играч, който да отбележи гол, с точен резултат от мача, но ако даденият играч не участва в срещата или участва след отбелязването на първия гол, вашият залог ще стане от двоен единичен, тоест ще стане прогноза за точния резултат от този мач. Това ще се случи и ако комбинирате прогноза за първи/последен играч да се разпише с гол с прогноза за точен резултат от полувреме. Ако играчът не участва в полувремето или влезе след като вече е отбелязан първият гол, отново вашата прогноза ще стане единична, за резултата от полувремето.