Изненада беляза още първия мач в Арена Армеец

Мачовете от основната схема на DIEMA XTRA Sofia Open започнаха с двубоя Лукаш Лацко – Евгени Донской, в който словакът елиминира поставения под №8 Донской с 6-4 6-4. Това спокойно може да се счете за изненада, защото коефициентите, а и специалистите даваха преди срещата предимство на загубилия.

Руснакът започна по-колебливо в подаванията си и отрази брейкбол в откриващия гейм, но се изправи пред нов такъв в третата част и Лацко материализира точката с форхенд уинър по диагонала – 2-1. Световният №96 сервираше за затвърждаване и не отпусна точка – 3-1.

Лацко контролираше изцяло ситуацията, когато сервира, и ако влезеше в разиграване, търсеше бърза развръзка. При 5-4 сервираше за сета и го взе – 6-4.

Донской се изправи пред първи брейкбол във втория сет, когато изостана 30-40 в третия гейм и не успя да се справи. В следващата част опонентът му подаваше затвърждаване и не му остави шанс от начален удар – 3-1.

Изоставането на руснака можеше да стане още по-голямо, но той заличи две точки за двоен брейк в петия гейм – 2-3, а после и още една за 3-4.

Първото по-сериозно изпитание за словака дойде в осмия гейм, когато се стигна до дюс, но Лацко не предостави възможност за рибрейк за съперника си – 5-3. При 5-4 Лукаш сервираше за мача, поведе 40-30 и завърши с ас.

TennisKafe.com