Иран излъга класния тим на Мароко с гол в продълженията

Иран записа своята втора победа на Световно. В първия мач от група "Б" на Мондиала в Русия персийците бяха по-хитри и удариха в края Мароко. През целия мач африканците натискаха и се видя, че са доста класен и техничен тим. Иран обаче първо оцеля, а после дори нанесе жесток нокаут в продълженията. 

Още във 2-ата минута мароканците можеха да излязат напред в резултата, но Амин Арит не уцели вратата от воле. След още две минути играчите в червени екипи стигнаха до нов шанс, но топката беше избита в корнер. Символичните домакини продължиха да натискат и в 8-ата минута Аюб Ел Кааби шутира до гредата.
Най-опасно за иранците стана в 19-ата минута, но вратарят Алиреза Бейранвад спаси шута на Бенатия, който влизаше в мрежата.
Персите показаха, че могат и да атакуват само минута след това, но не успяха да завършат с добър изстрел. Амин Арит се вклини в отбраната на иранците в 30-ата минута, но ударът му по диагонала беше слаб. Постепенно обаче темпото спадна и това не се харесваше на запалянковците.
В 43-ата минута Азмун излезе сам срещу вратаря, но би в тялото му и така пропусна най-добрата възможност до момента в актива на състава на Карлуш Кейрош.

След антракта играта стана се по-изравнена, като мароканците не се радваха на превъзходството си от първата половина на първата част. Лошото беше, че вече и чистите положения ги нямаше. Най-добрия шанс за Мароко дойде след чудесен изстрел от 20 метра, но вратарят спаси.

В 94-та минута обаче резервата на африканците Азиз Бухадиз си заби автогол слд центриране от фаул и така персийците ликуват. В групата са още фаворитите Испания и Португалия.