Интервю със Станимир Стоилов: Не ни дават премии, имам оферти от други клубове

Българският треньор Станимир Стоилов намекна, че може да напусне Астана, след като за пореден път пренаписа футболната история в Казахстан, извеждайки своя тим до рекордна четвърта титла на страната.  Той обаче изрази разочарование от факта, че ръководството на клуба не е отпуснало средства за нито една премия на отбора и посочи, че все още не са стартирали преговори с него за нов договор. 

- Г-н Стоилов, първият ви коментар след успеха?

- Много съм радостен, че успяхме да спечелим шампионата. През целия сезон работихме здраво и съм доволен, че обрахме плодовете на своя труд. Не на всеки отбор се отдава възможност да спечели първенството в четири поредни години. Искам да поздравя нашите привърженици. Беше пределно ясно, че сме над всички. Въпросът в последния кръг беше кога ще вкараме.

- Какво мислите за перспективите пред Астана?

- Първо ще си починем, След това ще се подготвим за мача с Виляреал. Разбира се, че ще бъде трудно без игрова практика, след като първенството вече свърши. Ще се пробваме да дадем максимума.

- Каква е атмосферата в съблекалнята? 

- Весела. Всички се радват.

- Има ли бонуси за спечелването на шампионата?

- Хубаво е, че повдигнахте този въпрос. През целия сезон не сме взели нито една премия. Дължат ни бонуси дори за миналата година. Възможно е нашите спонсори да не знаят за това. Смятам, че този проблем трябва да се реши възможно най-бързо. Затова сега не можем да говорим за премии за титлата. За три години тимът на Астана е донесъл на Казахстан много пари, но проблемът остава.

- Ще продължите ли да водите Астана и през следващата година?

- Вече казах, че предложение за нов договор нямам. В Европа има много добри треньори. Астана може да си намери друг специалист, който да поведе клуба към нови постижения. Това го решава ръководството.

- Ако ви предложат, ще останете ли?

- Не сме говорили по този въпрос. Имам много оферти в момента.