Инна Ефтимова завърши втора на Балканското

снимка: Булфото

Шампионката на България Инна Ефтимова се класира на второ място в спринта на 100 метра на Балканското първенство по лека атлетика в Питещ (Румъния).

Ефтимова завърши за 11.44 секунди. Победителка стана Луиза Андреа Огразеану (Румъния) с 11.33 секунди. Втората българка Карин Околие се нареди шеста с 11.97 секунди.

В спринта при мъжете на 100 метра Денис Димитров раздели четвъртото място с Даниел Будин (Румъния). Двамата записаха 10.55 секунди. Петър Кременски финишира осми с 10.69 секунди. На 400 метра при жените Мария Данкова е пета с 55.01 секунди, а Юри Божерянов остана 10-и в същата дисциплина при мъжете с 48.96 секунди.

В дисциплината хвърляне на чук Айхан Апти зае четвърто място с личен рекорд от 68.18 метра.

Президентът на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) и БФЛА Добромир Карамаринов откри Балканския шампионат за мъже и жени в компанията на олимпийската и световна шампионка в бяганията на средни и дълги разстояния Габриела Сабо, която е министър на спорта на северната ни съседка, Йон Санду (президент на румънската федерация по лека атлетика) и представители на градската управа.

Първият състезателен ден на Балканиадата ще завърши около 20.30 часа българско време.