Медали и рекорди за нашите атлети в началото на сезона

снимка: Guliver/Getty Images

Ваня Стамболова откри зимния сезон с успех на 800 метра -победа на турнира по лека атлетика на закрито във Виена с време 2:05.85 мин. Втора е словенката Матея Покривац с 2:14.53, а трета - нашата Марина Петкова-Ваклина с 2:15.74. В спринта на 60 м Надежда Рачева е със 7,86 секунди.

Медал заслужи и най-добрият ни гюлетласкач Георги Иванов - трети в Яблонец (Чехия) с 19,73 м. Неговата половинка в живота Андриана Бънова е четвърта в скока на дължина с 5,99 м - на 8 см от третата Анастасия Юравльова (Узбекистан) с 6,07 м.

На друг турнир в Чехия - специален само за скок на височина в Хустопеце, нашият Тихомир Иванов завърши шести с 225 см. Така той подобри с 5 см личния си рекорд в зала. Тихомир - финалист от европейското в Цюрих през миналата година, опита 3 пъти на 228 см, но не успя. С титлата ликува италианецът Марко Фасиноти с 234 см.

Същевременно главният треньор на руската атлетика Валентин Маслаков подаде оставка заради скандалите с допинг на местни лекоатлети. 70-годишният специалист го направи с писмо, след като миналата седмица Руската антидопингова агенция (РУСАДА) обяви наказанията на трима олимпийски шампиони - Олга Канискина, Валерий Борчин и Сергей Кирдяпкин, както и на световния първенец от 2011-а Сергей Бакулин и сребърния медалист от същия шампионат - Владимир Канайкин.

Вестник "24 часа"