Именит мениджър ще спасява "светците" от изпадане

снимка: twitter.com/Southampton FC

Марк Хюз е новият мениджър на Саутхемптън, обявиха официално от клуба. Бившият наставник на Стоук Сити и Манчестър Сити заменя на поста Маурисио Пелегрино, който докара "светците" до пълна катастрофа. Аржентинецът спечели само 1 от последните 17 мача на тима и бе уволнен в понеделник.

Хюз е натоварен с тежката задача да спаси Саутхемптън от отпадане, като в момента "светците" са на 17-о място с 28 точки. Те се намират само на 1 пункт от зоната на изпадащите. За целта опитният наставник подписа договор до края на сезона, а статистиката е в негова полза, тъй като никога не е отпадал начело на даден клуб. 

"Имам богат опит във Висшата лига и знам какво трябва да бъде направено при такава ситуация, за да печелим мачове. Не е тайна, че поставената ми цел е да оставя Саутхемптън във Висшата лига и смятам, че мястото на този клуб е именно там. И той ще остане там", обеща уелският специалист.

"Всички в Саутхамптън сме уверени, че след тази промяна мениджърът, футболистите и служителите на клуба ще имат възможност да се концентрират върху оставащите мачове от сезона", съобщиха "светците". 

Те имат пълно доверие на Марк Хюз, който е играл за отбора от 1998 до 2000 г. след трансфер от Челси.