Играчът на кръга: Левски е пред ЦСКА, това е върхът в кариерата ми

снимка: lap.bg

Новият нападател на Левски Станислав Костов разби всякаква конкуренция за играч на 22-ия кръг в Първа професионална лига и днес получи своята награда. Бившият таран на Пирин (Благоевград) наниза две попадения във вратата на Септември (София) за победата с 4:1 като гост и стартира силно кариерата си на "Герена".

26-годишното откритие заяви, че за него е чест, че е бил част от двата български гранда - ЦСКА и Левски. За самия него обаче по-важни са "сините", на които Костов е фен от ранна детска възраст. 

"Не съм имал нито за миг притеснения, когато получих обаждане от Левски. Бях готов на всичко, за да дойда на "Герена". Това определено е върхът в кариерата ми в България. Чест е за мен, че съм играл за двата гранда, но "сините" са отборът на сърцето ми. Снимките ми от детските години го доказват.

След като започнах добре, аз самият се замислих, че трябва да задържа това ниво. В Левски всичко се следи под лупа, никой не те чака. Най-важният мач е следващият. Срещу Берое отново трябва да съм на ниво. Доволен съм от работата си с Делио Роси. За кратко време научих доста нови неща", заяви Станислав Костов.