ЦСКА-София с обезщетение за кредиторите на фалиралото дружество

снимка: cska.bg

Ръководството на ЦСКА-София ще удовлетвори кредиторите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Възнаграждението ще бъде най-високото в историята на футбола, заяви адвокат Първан Първанов на пресконференцията на "Българска армия". Тя се проведе след решението на УЕФА отново да допусне ЦСКА-София до участие в евротурнирите още тази година, стига клубът да се класира по спортен път.

"Правно погледнато няма връзка между плащането на активите и тригодишното правило. Дали е взето предвид от УЕФА, не зная. Един от двата основни довода да получим отказ първия път бе, че “кредиторите няма да получат нищо”. При сегашната ситуация ЦСКА обаче е направил всичко необходимо, за да се удовлетворят техните желания", коментира Първанов.

"Искам да ви кажа, че ЦСКА ще осигури най-високото в историята на футбола удовлетворяване на кредиторите, когато говорим за банкрутирали клубове. Ако беше оздравено старото дружество, хората щяха да получат по-малко. Ние обаче не можем да направим каквото и да е, докато съответният съд - в случая ВКС, не излезе с решение и в 7-дневен срок задълженията не станат платими", допълни адвокатът.