И Нойройтер контузен преди началото на ски сезона

снимка: БТА/AP

Сребърният медалист в слалома от Световното първенство Феликс Нойройтер ще пропусне първия кръг от новия сезон в Световната купа по ски алпийски дисциплини в тиролския зимен център Зьолден.

Болки в гърба продължават да измъчват германеца и ще му попречат да се включи в първата спирка на Белия керван за кампанията 2014/15. Преди седмица стана ясно и че олимпийският шампион от Сочи 2014 в спускането Матиас Майер също няма да зарадва родната си австрийска публика, тъй като се е контузил на тренировка.

За Нойройтер решението да си спести участие в Зьолден е логично, тъй като следващият кръг от Световната купа в Леви включва именно старт в слалома. Иначе той уведоми за намеренията си чрез социалната мрежа Фейсбук:

Имам добра и лоша новина. Лошата е, че трябва да пропусна гигантския слалом в Зьолден, но добрата е, че състоянието ми се подобрява и постепенно се възстановявам. Готов съм за Леви!

На 25-ти октомври е мъжкият гигантски слалом, на 26-ти е женският, а вторият кръг във финландския зимен център Леви е на 15-ти и 16-ти октомври, като тогава ще се проведат слаломите за мъже и жени.

Sporta.bg припомня, че българинът Алберт Попов ще дебютира в Световната купа именно в Зьолден, като ще бъде единственият ни представител в гигантския слалом. Повече информация за календара на Световната купа вижте НА ТОЗИ ЛИНК.