Хубчев: Ако не се класираме на Мондиала ще е жалко! Но няма да е сефте

Съживилият националния отбор на България Петър Хубчев даде брифинг в Амстердам преди утрешната важна квалификация срещу Холандия. Немският възпитаник обясни, че "лъвовете" са здраво стъпили на земята след сладката победа с 3:2 над Швеция. 

Хубчев не изпада в еуфория след измъкнатите три точки от шведите и изтъкна, че се опитва да придаде същото мислене и на футболистите си в навечерието на тежкото гостуване на "лалетата", които в четвъртък отстъпиха с 0:4 на лидера Франция и утре ще се стремят да се реваншират пред своите фенове. 

"При нас нещата са малко по-спокойни в сравнение с Холандия за това дали ще отидем в Русия. Ако не се класираме, ще съжаляваме и ще си направим изводите, но пък това няма да ни е за първи път", коментира Хубчев.

"Ние сме по-освободени психически в сравнение със съперника и се надяваме това да е нашето предимство”, каза героят от САЩ`94. 

"Във футбола често става така - да се поддадеш на еуфорията. Затова основната ми роля е да убедя играчите, че победата онзи ден ще има малка роля утре. Не си правим никакви илюзии, че ще бъдем улеснени по някакъв наичн. Не сме голяма футболна сила, че да си позволим да се поддаваме на настроението. Трябва да използваме още по-добре моментната си форма, да бъдем дисциплинирани и да направим още един толкова силен мач", смята Хубчев. 

"Лалетата" ще бъдат без Робин ван Перси и Кевин Строотман, които са съответно с контузия и с наказание. "Това са двама много добри футболисти, но не са единствените силни играчи на съперника", продължи Хубчев. 

"Подготвяме се за един много сериозен опонент. Важно е да спазваме тактическа дисциплина и все повече да започваме да вярваме в нашите силни страни. По-правилно е да се концентрираме върху нас си", добави националният ни селекционер, който за мача утре е наказан след изгонването му срещу шведите.