Левскарите: Да почетем Съединението и разбием на Агата недоразумението

снимка: levski.bg

Националният клуб на привържениците на Левски излезе с много емоционален призив преди дербито срещу Лудогорец. От НКП приканват всички фенове да подкрепят "сините" в мача на 6-и септември и надъхват запалянковците със Стединението на България. Двубоят е от 20,00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Публикуваме съобщанието на НКП 1:1:

Да почетем Съединението и разбием на Агата недоразумението

"6-ти септември 1885 година е един от най-великите дни в славната българска история. Преди 132 години непримиримият български дух надделява над страха, липсата на международна подкрепа, интригите на Русия, както и вътрешната опозиция, за да постигне великия акт на Съединението между Княжество България и Източна Румелия. Днес може би не оценваме достатъчно значението на това събитие, а още по-малко ролята на безименните за историята герои. А тя е огромна.

132 години по-късно България все още не е изпълнила Националния си идеал. Но за щастие имаме защитник на националния дух, гордост и чест - ФК Левски и неговите велики привърженици. Носейки святото има на Апостола на свободата, никога не можем да изоставим, нито предадем, завещаното от предците ни. В сряда, на годишнината от Съединението на България, ние сме задължени да покажем онези добродетели, които са били и ще бъдат двигателна сила на българщината - непримиримост, вяра, всеотдайност.

Тази сряда се изправяме срещу новото зло, поредното. Изправяме се срещу покварата на безпринципността, олигархията и гнилото на българския футбол, нагло наричано от безродни журналя "национална кауза". Няма как корупцията, задкулисието, далаверите, заплахите и страхът да бъдат национална кауза. За националната кауза нашите предци са умирали с песен на уста, за да ни има нас, за да бъдем свободни, а не роби, за да сме заедно - Съединени и Независими. И тази кауза няма нищо общо с онази, делиорманската, пошлата.

Бидейки наследници на най-будната част от българското общество, ние отново трябва да застанем рамо до рамо, за да защитим честта си срещу всички врагове. Така както Съединението преодолява съпротивата на могъщи сили, така и ние трябва да извървим трънливия път пред нас - заедно, като един, докато победим!

6.09.2017 - Стадион Георги Аспарухов"