Хийт и Клипърс по петите на освободения Байнъм

снимка: БТА

След размяната между Кливланд Кавалиърс и Чикаго Булс, осъществена вчера между играчите Луол Денг и Аднрю Байнъм, бившият център на Лейкърс беше освободен и сега ще си търси нов отбор.

Тъй като договорът му бе прекратен преди 8-и януари, центърът няма да получи допълнителните 6 милиона долара, които му се полагаха, а в същото време вече ги няма и 12-те милиона за следващия сезон.

Сега агентите на играча ще му търсят отбор, в който той може да прибере между 3-5 милиона през настоящата кампания, като в същото време ще може да запише минути на терена, за да си осигури по-доходоносно споразумение през следващата кампания.

Със сигурност Байнъм лесно ще си намери нов тим, тъй като само няколко часа след освобождаването му стана ясно, че цели 8 тима се интересуват от неговите услуги.

Най-голям интерес обаче представляват оферите на Маями Хийт и Лос Анджелис Клипърс, като и двата тима са считани за претенденти за шампионската титла, което е от важно значение за центъра, който вече има два пръстена от престоя си в Лейкърс.

В двата отбора обаче той едва ли ще получи нужното игрово време, за да докаже, че все още е в елита на играчите. До момента през сезона той получаваше около 20-тина минути за изява с Кавалиърс, и то с доста променлив успех. Преди това той претърпя две операции на коленете и не изигра нито секунда за бившия си тим Филаделфия, който го взе от Лос Анджелис Лейкърс.

Интересът към Байнъм обаче е налице и в близките дни ще стане ясно в кой отбор от НБА центърът ще продължи своята кариера