Херо призна: Няма да остана в Черноморец

снимка: Булфото

Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров заяви, че поема отговорността за унизителното поражение с 0:5 от Берое днес.

Той каза още, че по всяка вероятност ще напусне бургаския клуб и се извинява на феновете. Загубените точки днес изпращат почти сигурно акулите в Б група за следващия сезон.

"Не знам от къде да започна. Ако говорим за конкретния мач, то такъв нямаше. След проблемите, които имахме с контузии след мача с Нефтохимик на Ванчо Траянов, Фонсека, контузията на Лъчо, която продължава и наказанието на Манзоро, ние нямаме равностойни футболисти, които да ги заместят достойно. Знаех, че мачът ще бъде изключително тежък, но естествено, че цялата отговорност нося аз".

"Първо искам да се извиня на феновете за това поведение, което днес видях от нашия отбор. Това беше изключително срамно и аз съм отговорен за това, но считам, че и футболистите трябва да понесат своята отговорност. Разбирам ги, защото сме в много тежка ситуация, не са взимали с месеци заплати, не получават премии цяла година, но в най-важните мачове да нямаш мотивация, това не мога да го разбера.

Пак повтарям, че вината и отговорността си я нося аз. Опитах се да мотивирам футболистите, да създам някакво напрежение, да се борим до край с честни средства".

"Стискам ръката на Берое и се прекланям пред феърплея, който показаха през целия шампионат за разлика от двата отбора Славия и Локомотив София. Ако не знаят кои са уредените мачове, аз ще им ги кажа. Сега поне ги улеснихме, да спестят пари, да не се занимават със съдии, да не създават напрежение в съдийските комисии, вече могат да се успокоят. Нещата са решени. Но това не е честният и нормалният футбол. Виновни сме и ние за състоянието, в което сме.

Има хиляди причини, които не ми се коментират. Нещата са прекалено дълбоки. В последните 3 години какво ли не сме направили, за да издържаме този отбор, защото реално се крепеше на продажбата на футболисти.

Но ето идва един момент, когато вече и това не става. Беше ми болно най-вече за този мач, защото въпреки това, че сме по-слабият отбор, когато имаш мотивация, ще направиш фаул, ще има единоборства, ще се одраскаш малко, а ти демонстративно да показваш такова поведение. Това е изключително обидно за мен.Пак казвам, виновен съм аз за цялата ситуация", коментира след края на двубоя старши треньорът на Черноморец.

"Сигурно няма да остана. Има още два кръга, но най-вероятно няма да остана. Не искам да се боря с вятърни мелници и да работя в такава ситуация. Опитах се да направя нещо, но явно това са ми максималните възможности на този етап и при тази обстановка, която е в отбора", допълни още Димитров.