Хамилтън или Розберг – кой предпочита за шампион Бърни?

снимка: БТА/AP

Люис Хамилтън ще бъде „по-добър“ шампион за Формула 1 от Нико Розберг, защото е по-популярен в световен мащаб, смята притежателят на рекламните права на спорта и най-влиятелен човек във Ф1 Бърни Екълстоун.

Той подчерта, че е очаквал Розберг да стане шампион в средата на сезона, като не е изключвал и варианта от Мерцедес да окажат повече подкрепа на германския пилот в битката с британеца Люис.

„Хамилтън ще бъде добър шампион за Формула 1, дори по-добър от Нико, просто защото е по-популярен по света. Мога да си представя колко милиона фенове в Америка подкрепят Хамилтън или поне са чували за него в сравнение с Нико. Така е и в световен мащаб, той е доста по-известен.

Повечето хора не са чували за Нико. От гледна точка на спорта ще бъде по-добре именно Хамилтън да е шампион. Аз обаче бях сигурен в средата на сезона, че Нико ще спечели титлата и това също ще е добре за Формула 1, защото той може да говори отлично цели пет езика, което със сигурност го прави добър посланик на спорта.

Признавам си, че очаквах от страна на Мерцедес да помогнат малко повече на Нико в битката за титлата, защото все пак те са германски екип, а той е германец. Вижда се, че няма нищо такова обаче“, коментира още Екълстоун в интервю за официалния сайт на Формула 1.

Той също обеща в присъствието на Люис Хамилтън да се погрижи за по-добрия дизайн на трофеите, които получават победителите в различните състезания. Пилотът на Мерцедес се оплака, че не само трофеят му от Гран при на Великобритания се счупил още на награждаването, но и като цяло изработката на отличията напоследък е със занижени стандарти. Хамилтън заяви също, че „е горд от трофеите“ си и предпочита да не получава техни дубликати, за да може истинският трофей да отива при екипа.