Хакинен: Райконен ще победи Алонсо

Бившият световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен прогнозира, че Кими Райконен ще спечели битката на съотборниците с Фернандо Алонсо във Ферари.

През тази година Ледения се завръща в бившия си тим, като с интерес се очаква предстоящото му партньорство с двукратния световен шампион и безспорен лидер на Скудерията.

Не липсват и притеснения от страна на фенове и анализатори, че няма как двама световни шампиони като Алонсо и Райконен да установят успешно партньорство в Маранело.

"Мисля, че стилът на каране на Райконен е перфектен за тези турбо болиди. Алонсо винаги натиска здраво, но смятам, че Кими ще го победи", посочи Хакинен.

Мика Хакинен е на мнение, че завръщането на Кими Райконен във Ферари е идеален ход за него, тъй като финландецът ще бъде освободен от финансовите притеснения, които имаше в Лотус.

"Всички знаят, че Ферари разполага с огромни ресурси за развитие. Мисля, че при тях развитието на болида няма да спре, дори и отборът да бъде напуснат от някои добри инженери. Кими пък няма да се притеснява за финансовата страна на нещата, а ще се концентрира върху карането си", смята още Мика Хакинен.