Гришо преди Барселона: Болките пак се появиха в Монте Карло, но сега съм добре

снимка: twitter.com

Григор Димитров разкри, че преди старта на надпреварата в Барселона се чувства много по-добре от предната седмица, когато игра в Монте Карло. Българинът стигна до полуфиналите на "Мастърс" турнира, но загуби от "новия стар" шампион Рафаел Надал. Първата ни ракета призна за подновени болки в рамото по време на турнира в Княжеството, но заяви, че вече са отминали.

"Чувствам се по-добре от миналата година на клей, това е най-важното. В последните години нямам сериозни контузии и съм в добра физическа кондиция. Тази година свалих няколко килограма, които вече съм си възстановил. Работих усилено и мога да кажа, че сега мога да издържа много часове на тенис корта, което е позитивно”, сподели Димитров.

"Няма значение дали играеш срещу Рафа или Роджър - постоянно трябва да доказваш, че искаш да си най-добрият, ако наистина това е стремежът ти. Не знам какво ще се случи в бъдеще, но мога да се фокусирам единствено върху собствената си работа. Докато продължавам да работя правилно, нещата ще са добре.

Винаги се наслаждавам на битките с Надал. Познаваме се много добре, знаем си силните и слабите страни. Трудно е да го изненадаш на корта, трябва да си много постоянен. Срещу него няма подаръци, няма лесни точки. Победи ме в Монте Карло, но сега се чувствам по-добре, физически съм готов 100%, а в Монте Карло още в първия мач се появиха болките в рамото ми”, разкри световният номер 5.

Григор почива в първи кръг на надпреварата в Барселона, а във втората фаза ще играе с победителя от двубоя между французина Жил Симон и Иля Ивашка от Беларус.