Мадридистът Надал с ласкав коментар за Иниеста

снимка: twitter.com

Рафаел Надал е отявлен фен на Реал (Мадрид), но над всичко е испанец и заедно с другите привърженици на "белия балет" показва уважението си към капитана на Барселона Андрес Иниеста. Наскоро легендата на "Ла Фурия" загатна, че ще напусне каталунците и макар да не е обявил решението си публично, е ясно, че се е разбрал с китайски клуб.

Носителят на 16 титли от Големия шлем отчете постиженията на Сан Андрес и заяви, че няма да може да се радва на играта му, ако си тръгне от Барса.

"Той все още не е обявил своето решение официално. Ако все пак е взел решение да напусне Барселона, ще съм разочарован, защото няма да мога да му се наслаждавам всяка седмица. Той има пълната ми подкрепа. Искам да бъде много щастлив от новия етап в кариерата си.

Не може да поставяме под въпрос неговото решение. Той има пълната свобода да прави това, което иска. Иниеста е постигнал всичко в кариерата си. Той ни накара да се радваме", заяви живата легенда на испанския тенис.

"Всички трябва да подходим с уважение и респект към Иниеста. Той е положителен пример за младежта и, като цяло, за обществото ни", допълни Рафаел Надал.