Гребната база в Пловдив посреща супер турнир по триатлон

Пловдив отново ще бъде домакин на традиционно силния международен турнир по триатлон „Купа Пловдив –ТриЕкстрийм". Станалата вече традиционна надпревара тази година ще се проведе на 5 август – неделя,  на северната страна на Гребната база в града и ще събере над 100 елитни триатлонисти от България и чужбина.

Състезанието се провежда за осми път и тази година е със съдействието на община Пловдив, които отново ни повярваха и ни подкрепиха както за провеждането на тази проява, така и за развитието на нашия спортен клуб. То е включено в общинския спортен календар и е отворен за участие за всички, без да се изисква заплащане на такса участие. Турнирът е международен, като по традиция в него участие взимат силни триатлонисти от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария, Русия, та дори и от далечна Бразилия в миналите години. Изобщо това е един доста силен старт, коментира главният треньор на „Три Екстрийм" Даниела Камбурова – Александрова.

„Купа Пловдив –ТриЕкстрийм" ще се проведе в четири старта за пет възрастови групи, като при по-големите – над 18-годишна възраст, състезанието ще бъде на олимпийската дистанция  1500 метра плуване, 40 километра колоездене и 10 км бягане.