Грациите ни трогнати от страхотното посрещане в България

снимка: SPORTA.BG

Новите световни шампионки в многобоя от шампионата на планетата по художествена гимнастика в Измир (Турция) се завърнаха в България късно снощи.

Възпитаничките на Ина Ананиева - Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова бяха видимо изморени от многото емоции и недоспиване след историческия успех, но не спираха да се усмихват, трогнати от еуфорията при прибирането си в родината.

"Не очаквахме такова посрещаме и сме изключително благодарни на всички хора, които ни подкрепяха през цялото време. Едно огромно благодаря. Тези медали са за вас!

Малко е трудно все още да осъзнаем, но когато сме тук и виждаме каква е еуфорията разбираме какво сме постигнали. Другата година ни предстоят нови съчетания с нови уреди. Вече имаме някои идеи за съчетанията и за музиките. Сега ни предстои почивка", каза щастливата Ренета Камберова.

"Много сме щастливи. Всички отбори дойдоха да ни поздравят и казаха, че ние наистина сме най-добрите. Казваха "Браво България! Вече се завърнахте". Осъзнаваме какво сме направили, но все още не го вярваме", каза Михаела Маевска.

"Ние не можахме да се наспим и сме изключително изморени. Затова се надявам днес след цялата еуфория най-после да успеем да си починем", надява се Цветелина Стоянова.

"И в най-смелите си мечти не съм си представяла, че ще спечеля златен медал в многобоя на световно първенство. Напълно го осъзнавам, но все още не мога да повярвам", довери Християна Тодорова.