Ина Ананиева: Единствената цел е Олимпиадата

снимка: Булфото

Старши треньорката на българския национален ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева беше изключително щастлива при завръщането на отбора от Световното първенство в Измир (Турция), където нейните възпитанички от ансамбъла станаха шампионки в многобоя и взеха сребро на финала на три топки и две ленти.

"Изключително много благодаря за подкрепата на целия български народ. Благодаря на агитката, която беше в залата. Тя беше великолепна. Не мога да ви опиша с колко много мили и красиви думи ни обсипаха всички", каза Ананиева пред многобройните журналисти при завръщането на новите ни златни ммичета на летище "София".

Тя добави, че още от самото началото, когато е започнала работа с отбора е знаела, че тези момичета имат възможност да станат шампионки и те са доказали, че е била права.

"Аз знаех, че тези момичета могат да станат световни шампионки още преди 6 години, когато започнахме да работи с Илиана Раева и знаех, че те имат потенциал да го направят. Просто на един отбор му трябва време. Сега е тяхното време.

Това беше огромен скок и сега очакванията към нас ще бъдат огромни, но те го заслужават. Те в момента са най-добрите в света", каза щастливата Ина Ананиева на летище "София".

Аз винаги очаквам неочакваното. Винаги, както можеш да си на върха, така можеш и да си долу. Един от най-силните отбори - Русия, се провали и не взе медал. Просто това е спортът. Трябва винаги да си най-добрият.

Почти никак не сме празнували. След цялата тази емоция след многобоя нямахме сили да празнуваме. Минахме през всякакви емоции и наистина още не сме отпразнували титлата като трябва. Всички плакахме, включително аз и Илиана. Не мога да ви опиша, такъв момент трябва да се изживее.

Смятам, че ние си дочакахме момента. Медалът ни се изплъзна на Европейското първенство, но ето, търпеливо, с работа си го дочакахме на Световното", добави Ананиева.

"Знаете ли, като се замисля какво ни предстои, просто се плаша. Сега момичетата отиват на възстановителен лагер, след което ще ги пусна малко почивка - да не се виждат една друга, след което се качваме на Белмекен. Предстоят ни две нови композиции, сменяме изцяло уредите, така че имаме много тежка година (2015), имаме отново Световно първенство, Световни купи… Оценката ми за тази година? Отлична, няма каква да е друга.

Моята цел винаги е Олимпиадата. Аз няма да се задоволя с това място и по никакъв начин това няма да ме накара да спра да работя. Единствената ми цел е Олимпиадата", завърши Ина Ананиева.