Германия с първа титла в Сочи, Беньов - 38-ми

галерия:

снимка: БТА/AP

Германецът Феликс Лох донесе първия медал на Бундестима от Зимните Олимпийски игри в Сочи, след като спечели титлата в спускането с едноместна шейна на улея в Зимен център „Санки“.

Първото място на Лох не е изненадващо, защото той триумфира и на предишната Олимпиада във Ванкувър 2010, като е и победител в Световната купа за последните 3 сезона, а има и 4 индивидуални златни медала от световни първенства.

На втора позиция остана руснакът Алберт Демченко, който записа поредно добро представяне за националния отбор на домакините – Русия днес завоюва първата си титла в Сочи 2014, печелейки отборната надпревара по фигурно пързаляне.

Отделно от това руснаците ликуваха след бронзовия медал на Олга Граф в дисциплината 3000 метра бързо пързаляне с кънки, а биатлонистката Олга Вилюхина спечели сребро в спринта на 7.5 км.

Трети в състезанието с едноместна шейна стана италианецът Армин Цьогелер, с което „адзурите“ вече имат две отличия в Сочи 2014 след среброто в спускането по ски алпийски дисциплини на Кристоф Инерхофер.

Българският състезател в едноместната шейна Станислав Беньов остана на предпоследното 38-мо място, изпреварвайки единствено представителя на Китайско Тайпе Те-Ан Лиен. Sporta.bg посочва, че това е най-добрият резултат в кариерата на Беньов, който преди това имаше на сметката си 39-то място на Световното първенство в Канада миналата година.