Георги Величков с първа титла през сезона

снимка: SPORTA.BG

В събота и неделя се проведе поредното състезание от календара на Българската снукър федерация. Победител в турнира за първи път през сезона стана Георги Величков. Софианецът оглави и класацията за най-висок брейк през уикенда, направен в мач от осминафиналите. Серията беше от 93 точки и тя с малко късмет можеше да се превърне в първо сенчъри, правено на роден турнир.

На второ място в турнир номер пет остана Братислав Кръстев, за който това беше пети финал през сезона. Брандо, който е едноличен водач в ранглистата за момента, спечели първите три надпревари през сезона, а по време на миналия турнир беше победен от Салим Отти в последния двубой.

Борбата за първото място тази неделя, която се проведе в пловдивския клуб „Дениро“ се реши в шест фрейма. В началото на двубоя двамата играчи бяха с изравнени възможности и се оттеглиха на почивката при резултат 2:2, но Георги се върна по-мотивиран на масата и извоюва титлата, приключвайки стилно със серия от над 50 точки.

Рефер на мача беше Пролетина Величкова.

Третото място беше за Никола Кемилев, който отстъпи на Величков с 3:2, и за дебютанта на полуфинал Сашо Димитров, който загуби с 3:0.

Играчите и съдиите благодарят на клуба-домакин за добрата организация на турнира и гостоприемството.