Георги Младенов: Трябва време

снимка: basketball.bg

Старши-треньорът на националния отбор по баскетбол Георги Младенов коментира поражението от Черна Гора в квалификациите за Евробаскет 2015.

Според специалиста основна причина за поражението липсата за концентрация. Той обаче призова за търпение.

"Това, което не стига е много. Във важни моменти губим концентрация. Не стига това, че отново всеки от отбора иска да изиграе някоя ситуация, която той си е решил и излизаме от отборната игра, което ние нямаме право да правим. Ние не сме чак толкова опитни и добри играчи, за да можем да си позволим такива волности. Отново губим и борбата. Трябва време. Времето ще им даде опит.

Не забравяйте, че осем човека са дебютанти и са само на шест контроли и започваме директно квалификациите. Само трима човека са играли по-дълго. Никога няма да прехвърля вината върху някого, тя ще си бъде моя. Всичко идва с времето, опитът, рутината и играните мачове.

Продължавам да вярвам в тези момчета, защото днес имаше и хубави неща от играчи, за които това са първи мачове в националния отбор", каза Младенов пред БНТ.

"Няма значение какъв мач си направил, след като загубиш. Важното е, че имахме заряд и мотивация да зарадваме публиката, въпреки че знаехме, че няма шансове. Мисля, че реално погледнато, както ни отписваха всички, че сме аутсайдери, другите отбори не са нищо повече от нас.

Ние сме подмладен отбор, нямаме опит, но не може всяка година да се намират извинения, за да се оправдаваме", допълни Божидар Аврамов.