Франс Футбол нареди Свети Спас до Неймар, Роналдо и Буфон

снимка: Булфото

Спас Делев, който разнебити Холандия с два гола, получава все по-голямо признание. Той попадна в специалната класация на "Франс Футбол" за най-добрите играчи по време на последната пауза за националните отбори като става дума за целия свят, а не само мачовете на Стария континент. 

В тази единадесеторка са включени всички, изявили се не само в световните квалификации, но и в контролите след тях. А българинът, с двата си гола срещу Холандия за победата с 2:0, е сред най-добрите според изданието. В 11-те са още играчи като Кристиано Роналдо, Неймар и Джиджи Буфон.

ВИЖТЕ ТУК 11-ТЕ НА ФРАНС ФУТБОЛ

И затова в Полша отново му отдадоха чест. Местните издания твърдят, че твърде рядко се случва чужденец в Екстракласа да попада в толкова престижна класация и затова за Делев и представянето му има само добри думи. 

"Това е признание за всички в Погон - и играчи, и фенове", сподели наставникът Кажимерж Москал. А местното "Радио Шчечин" отбелязва, че бързакът от село Ключ може да си осигури добър трансфер след сезона заради представянето си до момента и отбелязва интереса на Фенербахче към него.