Книгата на Хубавата Маша на пазара от 12 септември

снимка: БГНЕС/EPA

Автобиографичната книга на бившата приятелка на Григор Димитров Мария Шарапова ще излезе на 12 септември.

Произведението на петкратната носителка на титли от Големия шлем се очаква с голям интерес, а феновете се питат дали ще има отделна глава за любовните й несполучия.

Откакто Шарапова се раздели с българина през лятото на 2015 година, любовта сякаш бяга от нея, а за капак беше хваната и с допинг, пише Offnews.bg. Първоначалната искана санкция за Маша заради употребата на мелдоний беше 24 месеца, но тя се пребори за намаляването й до 13 месеца и в края на април ще се завърне на корта в Щутгарт.

"Борих се, защото аз съм вече по-близо до края на кариерата си и всеки месец ми е важен", казва Шарапова, която далеч от корта е успяла да се порадва на живота много добре.

"Миналото лято ходи на музикалния фестивал "Коачела". Казах си "Леле, къде съм попаднала". Около мен имаше 120 000 души, които употребяваха наркотици, чийто имена не знам", спомня си рускинята, която тази година обаче е пропуснала проявата, тъй като се готви усилено за завръщането си.

Тя е прекарала и една седмица с комисионера на НБА Адам Силвър, което е разширило хоризонтите й и разбиранията за спортен бизнес. Тя също така е работила усилено и с дизайнерите на Nike, за да заслужи годишната си заплата от 12,5 милиона долара като консултант на гиганта в производството на спортни стоки.