Фетел катастрофира с ферарито в Италия

снимка: БГНЕС/EPA

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел се блъсна по време на тестовете на новите гуми на Пирели. На пистата на Ферари във Фиорано, която бе умишлено наводнена, за да се изпробват новите по-широки гуми за мокро, германецът не успя да вземе един бърз завой и се удари в предпазните стени, като се размина без сериозни наранявания, а само с натъртвания. 

Случилото се обаче накара Скудерията да прекрати тестовете, тъй като автомобилът бе доста сериозно повреден и не е сигурно, че ще бъде поправен за втория ден от пробите, насрочени за днес.  „Това бе нормален инцидент при тези условия и умишлено наводнена писта. Преди това бяха напревине 40 обиколки с някои експериментални гуми, от които събрахме доста полезна информация“ заяви говорителят на Пирели. 

От компанията искат да имат максимална информация за поведението на гумите за мокро, след като пилотите не бяха много доволни от тях през 2016-а, а и според новите правила от новия сезон състезателите ще стартират от място, когато на пистата е имало автомобил за сигурност.