Босът на Ферари с план да задържи Фетел и Райконен в Скудерията

снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Ферари Серджо Маркионе намекна, че отборът планира да задържи Себастиан Фетел и Кими Райконен и през следващия сезон във Формула 1. Договорите на двамата пилоти със Скудерия изтичат в края на годината и се говореше, по-често за Кими, че може да не бъдат продължени.

По време на уиненда в Унгария Маркионе заяви, че шансът на Райконен да остане във Ферари година е голям: "Мисля, че съм правил достатъчно публични изказвания по въпроса с Фетел - ако той иска да остане, е повече от добре дошъл. С Кими също сме почти сигурни. Ние знаем, че той иска да остане. Надявам се скоро да можем да обявим нещо и за двамата".

На въпроса какъв е шансът Райконен да получи нов договор, Маркионе отговори: "Може би над 50 процента. Ще видим". Президентът потвърди, че отборът ще е готов с решението си през септември. "Поне така чух Маурицио да казва. Аз не съм планирал нищо, все още ми е рано. Това бе едва 11-ото от общо 20 състезания, чакат ни още много", заяви Маркионе.

Колкото до слуховете, че Люис Хамилтън може да напусне Мерцедес, за да стане пилот на Ферари, Маркионе коментира: "Би било привилегия да завърши кариерата си във Ферари, но засега не сме напреднали особено с Люис. Няма да говоря за бъдещето. В момента имаме двама страхотни пилоти и не искам да гледам алтернативи".