Ферари раздадоха подаръците на специален обяд

галерия:

От Ферари за поредна година поканиха служители на компанията, както и рекламни партньори на традиционния предколеден обяд.

Президентът на италианската автомобилна икона Лука Ди Монтедземоло използва събитието да изпрати с благодарности тръгващия си от отбора Фелипе Маса.

Бразилецът бе представен на тържеството в компанията на двигателя от Ферари Ф2008, с който пилотът докосна световната титла, преди тя да му се изплъзне в последните метри на драматичното състезание в Бразилия през 2008 г.

4052195„Започнахме заедно преди толкова много години и искам да благодаря на всички – механици, инженери и всички, които работят в Маранело.

Всички вие ми оказахте голяма подкрепа, особено през 2009 г. При тежкия инцидент, който преживях.

В такива моменти осъзнаваш какво значи да си част от семейството на Ферари. Благодаря и на теб, Фернандо, ще се видим на пистата догодина и тогава ще се опитам да не те пусна пред мен,“ шеговито завърши благодарствената си реч Фелипе Маса.

Ди Монтедземоло също благодари на екипа, но строго заяви, че очаква през новия сезон Скудерията да притежава по-конкурентен болид:

„Не трябва да допускаме грешката, която направихме този сезон. След чудесно начало на кампанията, впоследствие не успяхме да развием колата достатъчно, за да остане конкурентна.

Не съм доволен от тази втора позиция, тъй като имаме качествата да бъдем на върха. Всеки от вас трябва да работи с голяма мотивация и всеки сам за себе си да се бори за пол позишън във всеки един момент.“

Фернандо Алонсо, който получи специална награда за усилията си през изминалия сезон, се присъедини към мнението на президента Ди Монтедземоло:

„Не е лесно да завършиш втори, но ние трябва да гледаме напред и да се стремим към победата, която всички очакват от нас.“

4052196