Шефът на Мерцедес отрече за Алонсо

снимка: БТА/AP

Един от шефовете на Мерцедес Тото Волф отрече спекулациите в медийното пространство, че "сребърните стрели" проявяват интерес към голямата звезда на Ферари Фернандо Алонсо.

Все по-упорито се говори, че двукратният световен шампион във Формула 1 се чувства крайно разочарован и обезкуражен от кризата във Ферари, което и вече му навява мисли за евентуално преминаване в друг отбор.

Слуховете за подобна маневра станаха още по-силни, след като между двамата пилоти на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън възникна известно напрежение в последните седмици.

Тото Волф обаче бе категоричен, че на този етап "сребърните стрели" нямат намерение да променят титулярната си двойка пилоти.

"Намерението ни е да оставим Люис и Нико да се борят помежду си. Няма как в Мерцедес да се случи конфликт, подобен на този между Алонсо и Хамилтън в МакЛарън", гарантира Волф.

"Ако позволим нещо такова, то последствията биха били наистина сериозни. Дали обмисляме възможността Алонсо да кара за нас? Не. Поне не на този етап. Фернандо е един от най-добрите в спорта, но засега не възнамеряваме да променяме формацията си", добави босът на Мерцедес.