Фенове на ЦСКА се млатят с охранители в дискотека

снимка: Facebook / ЦСКА

Фенове на ЦСКА са предизвикали масово меле в дискотека в Сандански, информира югозападният вестник „Струма“. Докато 37- годишният охранител Антон Кочев излизал от дискотеката, внезапно бил ударен с метална палка в главата от привърженик на ЦСКА.

Както е известно, в неделя „червените“ спечелиха с 5:1 гостуването си от 10-ия кръг на В група срещу Вихрен и явно част от привържениците са предпочели да посетят известно местно нощно заведение преди да се приберат към София. „Струма“ не информира как точно е станало ясно, че сбилите се хора са подкрепящи ЦСКА.

Тогава охранителите и около 30 почерпени запалянковци на ЦСКА се сбили пред дискотеката. На мястото е извикана и полиция. Антон Кочев е закаран в Спешен център, където му била зашита главата, след което е разпитан в районното управление.

Санданските полицаи разтървали побеснелите фенове, двама от тях са задържани. Това са Адриан Йорданов на 18 г. и Димитър Тодоров на 20 г. И двамата са от София. В неделя привечер те бяха изправени в съда за дело по Указа за дребно хулиганство, което бе отложено за днес.

В залата пред съдията бяха разпитани двамата задържани и няколко полицаи, запознати със случая. Пред съда имаше няколко патрулки, които чакаха решението на съдията и следяха да няма допълнителни нарушения.

37 г. санданчанин Антон Кочев, излизайки от съда, заяви буквално следното: „При излизане от дискотеката получих една палка по главата и точка по въпроса. След това не знам какво е станало, защото аз бях в Спешното”.

Двамата софиянци пък слагаха на главите си найлонови торбички и качулка, за да се скрият от обектива.