Федерика Бриньоне триумфира в гигантския слалом в Линц

снимка: twitter.com

Италианката Федерика Бриньоне спечели последната надпревара за 2017 г. в алпийските ски. 27-годишната състезателка записа най-добро време в двата манша от гигантския слалом в австрийския град Линц. Тя закова хронометрите на 2:05.52 минути и така записа победа номер 6 в своята кариера.

Бриньоне държеше 4-а позиция след първото спускане, но показа агресия и акуратност при втория манш, за да завърши като победителка. Тя изпревари германката Виктория Ребенсбург, която водеше след първото състезание. Немската скиорка остана на 4 стотни от лидерската позиция. Макар да не допусна сериозни грешки, тя загуби цели 13 стотни при втория манш. 

Трета пък остана водачката в генералното класиране за световната купа Микаел Шифрин от САЩ. Тя има актив от 881 точки в подреждането и е следвана от Виктория Ребенсбург с 510. На трета позиция се намира словачката Петра Влъхова, която е събрала 385 пункта.

Ребенсбург изпусна победата, но има малка утеха в това, че вече води в надпреварата за малкия глобус на гигантския слалом. 28-годишната скиорка е с актив от 298 точки, следвана от Шифрин с 285 и Теса Уорли с 250. Французойката се класира на четвърто място в Линц.