Федерер разкри срещу кой опонент му е най-трудно

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер разкри кой е най-големият му съперник на корта през годините и отговорът му едва ли изненадва някого. Роджър призна, че играе най-трудно срещу испанеца Рафаел Надал, а съперничеството между двамата отдавна се е превърнало в класика. 37-годишният швейцарец има 15 победи и 23 загуби срещу по-младия с 5 години испанец, но Федерер е в серия от 5 поредни успеха срещу левичаря от Манакор. Четири от тези победи са от 2017 година насам.

Надал е най-трудният ми противник и това няма да се промени. Заради невероятната му левичарска игра, топспина, заради това, че намира бекхенда ми, когато пожелае, тъй като за него е естествено да играе по диагонала. Играта му е неудобна за мен, той винаги миксира играта си. Знаех, че това ще е така от първия ден, в който играх срещу него. На клей, разбира се, той е на практика непобедим, каза Федерер пред Tennis World.

В същото време рекордите на Новак Джокович в последните 8 години са невероятни, фантастични. Винаги съм се наслаждавал на това да игра срещу Новак, сблъсъците ми с него винаги са били много вълнуващи, добави Роджър за другото си голямо съперничество – това със сръбския тенисист. И в него балансът на швейцареца е отрицателен – 22 победи срещу 25 загуби, като последните 4 срещи помежду им са спечелени от Ноле.

Що се отнася до 4-те му поредни победи срещу Рафа, швейцарецът сподели: Понякога влизаш в по-добри периоди, а освен това тези мачове бяха на хард. Ако тези срещи бяха на клей, вероятно нямаше да спечеля четири поред. Побеждавал ме е много пъти на клей, той е прекрасен, прекрасен играч. Мисля, че това, че бях агресивен с бекхенда ми, това, че играх освободено, ми позволи да спечеля 4 поредни мача.