Европейският снукър остана очарован от България

галерия:

снимка: SPORTA.BG

С официална церемония и коктейл бе закрито Европейското първенство по снукър в софийския хотел „Рамада“ в присъствието на по-голяма част от играчите, съдиите и официалните лица на турнира.

Президентът на Българската снукър федерация Олег Велинов и президентът на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Каси наградиха съдиите във финалите на трите категории – ветерани (мастъри), жени и мъже – участниците във финалите и шампионите на Стария континент.

Снимки от събитието вижте в нашата галерия.

Както е известно, при мастърите спечели Марк Туити от Ирландия, при жените очаквано титлата отиде при белгийката Уенди Ханс, а при мъжете победител стана Мичел Ман от Англия.

Президентът на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Каси сподели след награждаването, че е останал очарован от проведения турнир и вече търси варианти за следващите надпревари, които могат да бъдат организирани в България.

„Казах и преди началото на турнира, че очаквам да бъде успешен и наистина той оправда всичките ми очаквания“, заяви Каси специално за Sporta.bg. “Атмосферата беше уникална, усетихме, че хората в България не само са свикнали да гледат снукър, но и са много щастливи, когато го правят. Имаше аплодисменти, радост и уют в залата, като имаше много хора, които посещаваха мачовете постоянно.

Българските играчи се представиха много добре, някои от тях стигнаха много далеч – до фазата на елиминациите. Бях впечатлен как вашите играчи се амбицират и вдъхновяват да се представят на ниво срещу най-добрите в Европа и винаги искаха да побеждават. За кратко време са вдигнали много класата си и са отбелязали сериозен прогрес.

Като цяло е много хубаво, когато се вижда как връзката между играчите се подобрява в течение на такива турнири. Вашите играчи се мотивират, когато прекарват време заедно с най-добрите в Европа и това им се отразява позитивно.

Трябва да благодаря отново на Олег Велинов, защото той прави всичко, което трябва да се прави, за да се рекламира по правилен начин турнира. Със сигурност ще искаме да се върнем тук за друго Европейско първенство – може би не догодина, защото програмата е запълнена, но през 2016-та обмисляме да направим турнир отново тук“, завърши Максим Каси предSporta.bg