Ето защо Сашо Тонев скъса с Кротоне

снимка: twitter.com

Късно снощи елитният италиански Кротоне и Александър Тонев прекратиха своите взаимоотношения. Медиите на Апенините разпространиха информацията, че двете страни са сключили взаимно съгласие за скъсването на договора. Това потвърдиха и от официалната страница на тима, но без да дават каквито и да е детайли.

Мениджърът на футболиста Антъни Раво обаче разкри, че 28-годишният халф сам е поискал да си тръгне и е настоял контрактът му да бъде прекратен. Основното му желание е да играе редовно, а това не се случваше в Кротоне, след като Валтер Дзенга пое юздите от Давиде Никола.

"Искам да обясня повече за ситуацията около Александър Тонев и след като прочетох някои неща, предпочитам да кажа каква е истината:

- Александър Тонев не беше щастлив от цялата ситуация в Кротоне в последните няколко седмици.
- Преди няколко дни самият Александър поиска от мен да прекратим договора му с Кротоне, но никога, както прочетох в някои медии, това не е било инициатива или решение на самия клуб. Искам да бъда ясен, че решението е на момчето, единствено и само негово.
- Споразумението за прекратяването на този договор беше постигнато на 12 февруари.
- Искам също така да добавя, че Александър можеше да чака до края на договора си и да си взима парите. Но той отказа да приеме тази ситуация, просто защото това не е неговият манталитет. Александър иска за играе футбол и той е истински боец и състезател.
- Искам да потвърдя на всички, които следят кариерата му, че Александър е много мотивиран и готов за нови предизвикателства. И ние работим в тази посока!"